РЕТРОКІНОЗАЛ
Американська романтична мелодрама та віртуальна подорож  у Рим.

       
8 лютого в бібліотеці-філіалі №2 відбувся черговий показ ретрофільму. Цього разу це була американська романтична мелодрама «Три монетки у фонтані» (1954 р.) від режисера Жана Негулеско, який є визнаною класикою кінематографа. Оскароносна стрічка розповідає про життя і любов трьох американок у Вічному місті – Римі. Кожна з дівчат мріє про щастя, але якій з них пощастить? 


Фільм Жана Негулеско вийшов на екрани в 1954 році, через два роки після "Римських канікул", був номінований на "Оскар" 1955 року в трьох номінаціях та отримав дві з них: "краща пісня до фільму" і "краща операторська робота.
Пісню до романтичного кінофільму  "Три монети у фонтан" композитор Жюль Стайн і поет Семмі Кан написали за годину, не знаючи сюжету фільму, і записали на наступний день з Френком Сінатрою. У фільмі три американки кидають монети у фонтан Треві в Римі, який, за легендою, виконує бажання. Краса і велич фонтану Треві приваблюють мандрівників з усього світу вже не одне століття. Біля нього фотографуються і знімають кіно, загадують бажання, зізнаються в коханні і пропонують руку і серце. У Римі чимало фонтанів, але саме фонтан Треві став одним із символів Вічного Міста. Чому? Напевно, тому, що він повністю відповідає уявленню про італійську столицю як про столицю Римської імперії.

Глядачі нашого ретрокінозалу змогли насолодитись неймовірними пейзажами та романтичними історіями кохання.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина