15 жовтня у ретрокінозалі можна було переглянути найкращий музичний фільм.


«Джентльмени віддають перевагу блондинкам» 1953 р. (англ. Gentlemen Prefer Blondes) - музичний фільм по однойменній книзі Аніти Лус, комедія режисера Говарда Хоукса. Фільм поставлений за мотивами однойменного мюзиклу (1949). Класичний музичний кінохіт Голлівуду 50-х років. Головну роль у фільмі виконала секс-ікона усього XX століття - Мерилін Монро. Саме в цій картині актриса вперше виконала знамениту пісню «Diamonds are the girls best friends», яка згодом стала хітом і розійшлася по всьому світу.
Через два роки вийшло продовження фільму - «Джентльмени одружуються на брюнетках», не мала такого успіху у глядачів, як перша частина.
Спочатку студія "ХХ століття - Фокс" планувала задіяти на ролі Лоли актрису Бетті Грейбл. Успіх фільму "Ніагара" змусив директорів звернути увагу на Мерилін Монро. Зрештою, роль дісталася Мерилін. Вигідна угода: Мерилін заплатили 18 тисяч доларів, у той час як Грейбл довелося б віддати 150 тисяч.
Незважаючи на те, що режисерові Говарду Хоуксу подобався відзнятий матеріал, Мерилін наполягала на нових дублях. Як-то раз продюсер запитав у Хоукса: "Можеш прискорити зйомки фільму?". Хоукс відповів: "Для цього треба зробити три речі: звільнити Монро, переписати сценарій, зробивши його коротше, і найняти нового режисера".
Модель судна, яка використовувалася у фільмі, залишилася зі зйомок "Титаніка". Її тільки злегка підгримували, щоб за формою вона нагадувала лайнер "Королева Мері".
Спочатку планувалося, що голос героїні Монро буде дублювати інша актриса, так як на студії порахували справжній голос актриси «не підходить», проте пізніше від цієї ідеї було вирішено відмовитися.
У 1954 році фільм «Джентльмени віддають перевагу блондинкам» був номінований на нагороду Гільдії сценаристів США як кращий мюзикл року.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина