Студенти Полтавського юридичного коледжу долучилися до проведення виховної години з правознавства для учнів старшокласників.

Учні 10 та 11 класів ЗОШ №20 відвідали виховну годину  "Я українець - є у мене право", присвячену питанням правової грамотності. На зустріч із старшокласниками прийшли поспілкуватися студенти Ш курсу Полтавського юридичного коледжу ім. Ярослава Мудрого -  Валерія та Яніна.  Вони представили учням презентацію «Адміністративна та кримінальна відповідальність»,  розкрили основні поняття стосовно адміністративного та кримінального права, спілкувались з учнями, задавали питання, та ділились своїми знаннями.

Сьогодні всі – і  діти, і дорослі стикаються  з проблемою правового  захисту. Щоденно в Україні підлітки скоюють 104 правопорушення, серед яких убивства, насильства, грабежі. Саме тому сьогодні проблема прав людини є найголовнішою не тільки в Україні, а й в світі.
То наскільки важливою є категорія «правова освіченість» у життєдіяльності людини?  Скільки негараздів нашого економічного, соціального, політичного  життя, скільки зайвих нарікань на владу, державу, суспільство, роботодавців тощо вдалося б уникнути, якби кожний пересічний громадянин незалежно від віку, статі й соціального становища мав нині більшу правову грамотність.

Сподіваємось, спілкування про права та обов’язки стане у пригоді  учням, які дуже скоро увійдуть у доросле життя, і сприятиме формуванню їх правової культури та свідомості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина