На початку  Нового року ми  радо зустріли у нашому читальному залі учнів 9 класу ЗОШ №2. Під час зимових канікул ми організували для дітей зустріч з завідувачкою історичного відділу Полтавського обласного краєзнавчого музею імені Василя Кричевського  Ганною Михайлівною Барською. Пані Ганна розповіла  про перебування Тараса Шевченка на Полтавщині. З полтавською землею життя поета поєднав так званий період «трьох літ» – 1843-1846, 1859 роки. Тут Тарас Григорович написав чимало творів і намалював не одну картину. Наприклад, у повісті «Близнята» Полтава згадується близько 30 разів.

Ганна Михайлівна наголосила, що Тарас Шевченко як художник займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві. Він прекрасно володів всіма відомими тоді засобами графічного зображення.Обдарований від природи хлопчина рано відчув тягу до малювання. Ще змалку крейда і вуглинка були для нього неабиякою радістю. Малював ними стіни, лави, стіл... Малював у хаті і надворі, вдома і в гостях…
Учні мали можливість побачити зображення його малюнків, портретів, картин  під час відео-перезентації, яку підготували бібліотекарі. А ще Ганна Барська принесла з собою книгу "Т. Г. Шевченко. Творчий шлях. Графіка та інші твори", яка вийшла друком до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря і познайомила з нею присутніх. 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»