«Відкрийте серце для мужності і добра»
(Вечір –зустріч з волонтером, учасником АТО та дитячим письменником Микитою Кашницьким)


  5 грудня в бібліотеці-філії №2 відбулась зустріч  десятикласників із ЗОШ №2 і дорослих читачів бібліотеки з волонтером, учасником АТО, дитячим письменником Микитою Кашницьким. В Міжнародний день волонтера Микита Вікторович не зміг не згадати про героїв війни і героїв АТО  і про волонтерів, адже вони відносяться до одних і до інших.
Микита Кашницький добровольцем пішов в АТО.  Там він мусив згадати про свій перший фах - фельдшера, за яким раніше  не працював. У 2015 році за дорученням Генерального Штабу Микита Кашницький організував у Полтаві навчання з тактичної медицини для мобілізованих в АТО. 5 днів теорії і два дні відпрацювань навиків на "полі бою" - так навчили правильно надавати термінову долікарську допомогу на полі бою майже 5 тисяч чоловік. 


Розповів Микита Вікторович і про свої улюблені книжки, які називає своїми «дітьми». Його книга «Герої далеких і близьких епох»  адресується молодому поколінню українців. Навчає любові та виховує мужність на прикладі української та світової історії. Також Микита Кашницький познайомив читачів з найменшою книжкою якою він гордиться найбільше. Ця компактна книжечка має назву "Порятунок поранених на полі бою. Домедична допомога за адаптованими стандартами ТССС (НАТО)". Діти активно спілкувались з автором, задавали питання і уважно слухали відповіді. Хто знає, може серед них теж є майбутні письменники та герої ?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина