Дискусія  про демократію відбулась на черговому засіданні Кіноклубу Docudays UA "ІМПУЛЬС"
В чому важливість демократії для нас, і як вона виявляється в нашому повсякденному житті? Відповіді на деякі питання ми знайшли після перегляду документального фільму китайського режисера Вейджун Чена "Голосуйте за мене, будь ласка!". Дев’ятикласники ЗОШ №2 зацікавлено спостерігали за сюжетом фільму про те, як  учням третього класу китайської школи  довелося взяти участь в експерименті — демократичних виборах старости класу. Мета режисера — показати суспільство, громадяни якого звикли робити вибір тільки в рамках комуністичної ідеології, і в той же час, продемонструвати на прикладі дітей, що б сталося, якби в Китаї дійсно існувала демократія. Чи відповідає суть демократичного суспільства істинній природі людини? Чи завжди запорука успіху виборів — в умілій маніпуляції? Своїм фільмом режисер намагається відповісти на ці питання.
        Після перегляду відбулось обговорення. Фільм однозначно сподобався всім присутнім і привернув увагу дітей на деякі важливі моменти, які відбуваються і під час виборів в Україні.

   Обговорюючи приклади демократії в нашій країні, учні згадали таких діячів, як Пилип Орлик, Михайло Грушевський, а також козацтво – як втілення рівноправності, притаманного українському народові.      





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина