Веселі  барви літніх канікул!

Проводити час  весело та корисно можна не тільки на вулиці, а й в бібліотеці. В цьому переконалися наші маленькі читачі зі шкільного табору ЗОШ №2 (учні 2,3 класів). Ми запросили їх до себе, щоб розповісти, звідки взялись ці «канікули»,  розважити цікавими мультфільмами та Ералашем,  ознайомити з дитячими книжками, які у нас є, і просто весело поспілкуватись.



Якщо слово "канікули " викликає задоволену посмішку на обличчі кожного школяра , то його походження повинно доставити не менше задоволення . У буквальному перекладі воно означає " собачка " від латинського " каніс " - собака.
Як це вийшло? Історія досить складна . Якщо перекласти слово «канікули» з латини на російську мову, то вийде «собачка», «щеня». Канікули стародавні римляни називали Сіріус - найяскравішу зірку в сузір'ї  Великого Пса. У найспекотніші дні (з середини липня до кінця серпня) сонце проходило через це сузір'я. Тоді робили перерву в заняттях, наставали канікули. Виявилось, що діти дуже уважні, кмітливі, розумні, багато читають і з цікавістю роздивились кожну книжку.
А найбільш учням сподобались нові випуски журналу «Єралаш». Приєднуйтесь до нас!!!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина