«Грішна хвороба» - може торкнутись кожного!

Відвідувачі нашого Кіноклубу Docudays UA «Імпульс» мали можливість подивитись документальний фільм «Грішна хвороба», знятий нідерландським режисером Ян Яапом Кейпером (2011р.) Фільм висвітлює низку проблем з якими щоденно стикаються ВІЛ-позитивні, також у стрічці присутні моменти дискримінації ВІЛ-позитивної людини, порушення права на свободу мирних зібрань. 



СНІД — одна з найжахливіших проблем, яка постала перед людством останнім часом, торкнувшись багатьох сфер життя людини. Порівняти СНІД можна хіба що з чумою, жертвами якої в минулому стали десятки мільйонів людей. На жаль, на сьогодні Україна є одним із світових лідерів розповсюдження ВІЛ/СНІДу. Але наше суспільство закриває очі на існуючу проблему, вважаючи, що його це зовсім не стосується.  Фільм змушує замислитись над тим, що проблема СНІДу може торкнутися кожного.            За шість місяців 2016 року в Україні за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України було зареєстровано  7 612 нових випадки ВІЛ-інфекції. Епідемія вже вийшла за рамки «неблагополучного слою» населення, вона набрала таких обертів, що у зоні ризику вже кожен із нас.


Після перегляду активно обговорювали як відбувається лікування віл-інфікованих в Україні та проблеми захисту прав і свобод людини. Присутні  по-різному висловлювалися про фільм: одні – критикували поведінку героїв фільму, що захворіли на СНІД, бо вживали наркотики; інші співчували головній героїні, бо кожен може помилитися. Головне – ніхто не залишився байдужим до проблеми і зробив для себе відповідні висновки.  




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина