«Можливості для молоді з інвалідністю: міф чи реальність?»
Мандрівний фестиваль Docudays UA пропонує до перегляду фільм грузинського режисера «Прозорий світ».

21 листопада відбулось чергове, але неординарне засідання Кіноклубу Docudays UA в рамках ХV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини. На захід було запрошено багато гостей, зокрема, представники Центру культури та розвитку «Горизонт» та волонтерського загону «Єдність» Української медичної стоматологічної академії М. Полтави. Оскільки тематика нашого заходу відповідала проблемам, поставленим режисером фільму «Прозорий світ» Вахтанґом Кунцевим-Ґабашвілі, молоді хлопці і дівчата-волонтери представили свої проекти та поділилися досвідом  роботи з дітьми з особливими потребами. Після презентацій, що ми побачили на екрані: програми «Еразмус+» та «Робота дітей з особливими потребами», ми пересвідчились, що наша молодь - це енергійні, захоплені своєю справою люди, завдяки яким наш Світ кожен день стає кращим, а наше життя набуває сенсу. Неможливо переоцінити ту справу, яку вони роблять для хворих дітей і це просто диво яких результатів вони досягають. Представлена на заході фотовиставка «Світ моїх можливостей» - відкриває перед нами світ дітей з особливими потребами та руйнує набуті нами стереотипи щодо людей з інвалідністю. 
В організації фотовиставки активну участь приймала також Дядюк Вікторія та її дочка Вероніка (учасниця проекту українсько-польських молодіжних обмінів по програмі Erasmys+). Так як спілкування і мова Вероніці дається важко, змалку вона всі свої емоції та почуття вимальовує на папері за допомогою фарб та олівців. Коні — ще одна пристрасть Вероніки. Спілкування з ними надихає її на творчість.

         В проведенні дискусії нам допомагала експерт проекту  Олена Бурім, вона  розповіла про сам фільм «Прозорий світ» і про його режисера. Під час обговорення, кожен з присутніх зрозумів, що фільм дав можливість нам заглянути у інше життя та зазирнути у світ власних емоцій та відчуттів всепоглинаючої любові до життя, дітей, рідних людей.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина