Черговий показ документальних фільмів в Кіноклубі Docudays UA «Імпульс»
   
   Глядачі, які сьогодні прийшли на чергове засідання нашого Кіноклубу мали змогу подивитись два документальних  фільми  українських режисерів – «Металобрухт» (Дмитро Глухенький), та «Трудний» (Микола Бондарчук).
Документальна стрічка «Металобрухт» викликала неоднозначну реакцію глядачів.  Це історія про людину, в якої є все. Це зовсім не те, що звикли уявляти собі продукти сучасної системи цінностей. Iснуючи на межі мороку алкоголізму і просвітлення, Фенік таки знайшов свою нішу.
 Дискусія навколо головного героя та його життєвої позиції допомогла  розглянути проблеми пошуку гідного життя, а також порівняти свої власні цінності з потребами інших людей. В дискусії прийняли участь всі присутні, бо ніхто не залишився байдужим після побаченого. Засуджуючи головного героя, все ж таки більшість глядачів погодилась, що кожний має право на власний вибір в цьому житті. Готуючись до заходу, ми випадково натрапили в Інтеренті на цікаву  формулу щастя (у вигляді матаматичної формули), компоненти якої повністю співпадали з поглядами головного героя стрічки: жити сьогоднішнім днем; мати живий інтерес до світу, до людей; мати улюблену роботу; піклуватись про оточуючих; цінувати свої стосунки та приділяти час своєму тілу. http://life.pravda.com.ua/society/2013/09/4/137764/


На початку перегляду фільму Миколи Бондарчука «Трудний» ми обговорили з аудиторією таку проблему, як доля сиріт в Україні. Герой фільму — підліток, у якого є мати і дід, але він мешкає в притулку для сиріт. Як таке могло статися? Чи існує така проблема в Україні — діти-сироти при живих батьках? Як допомагає держава, суспільство таким дітям? У кінострічці розглядаються й інші, дуже важливі для підлітків проблеми – такі як ігроманія  та її негативний вплив на розвиток дитини. Проблему стосунків батьків та дітей обговорювали наводячи приклади з власного житя.   Після перегляду фільму юрист-консультант Старих Сергій прокоментував його акцентуючи увагу на законодавчу базу.  Ця тема виявилась близькою для декого з присутніх. Захід отримав позитивні відгуки від глядачів.




















Чекаємо на нові зустрічі!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина