Засідання кіноклубу «Імпульс» Docudays UA, присвячене проблемі Інтернет - залежності


5 березня в бібліотеці-філіалі №2 відбулося засідання кіноклубу «Імпульс» Docudays ua, присвячене проблемі Інтернет – залежності. Користувачі бібліотеки – учні 8-Б класу загальноосвітньої школи №37 разом з педагогами переглянули документальний фільм «Інтернет – залежний» виробництва Ізраїлю і США. Фільм зняли режисерки Шош Шлам та Гілла Медалія в 2014 році.  
Дія фільму відбувається в Китаї, в психологічному центрі Пекінського військового шпиталю, де лікують Інтернет-залежних. Китай – перша країна, яка оголосила Інтернет – залежність клінічним розладом, прямою загрозою здоров’ю підлітків.  Китайський уряд створив понад 400 реабілітаційних центри для лікування Інтернет – залежності.Фільм показує, до чого може призвести надмірне користування Інтернетом. 
Враження від побаченого були не однозначні: критикували систему лікування в Китаї, зауважили про порушення особистого простору, але і підтримували батьків, що мусять піклуватись про своїх дітей і не бачать іншого виходу.  Бурхливо відреагували на покарання хлопця, що втікав із центру, і провів 10 днів в ізоляції та раділи, що в нашій країні не вдаються до таких заходів.  



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»