Молоді про антикорупційну реформу

Із чого має починатись успішна Україна? Із чого має починатись практична, а не декларативна європейська інтеграція України? На наше переконання, із двох речей – реальної боротьби з корупцією та реальної судової реформи.
В рамках проекту «Молодь – рушійна сила реформ» Софія Якименко, представниця мережі політично активної молоді ГО «Творці майбутнього», провела семінар-дискусію   " Антикорупційна реформа".
В цікавій формі, з використанням мультимедійної апаратури, вона розповіла учням 10-б класу ЗОШ №2, чому за роки незалежності в Україні не вдалося досягти реального функціонування загальновизнаних у світі державно-правових принципів – верховенства права, найвищої пріоритетності прав і свобод людини, у порівнянні з будь-якими іншими цінностями.

        Було наголошено на тому, що саме молодому поколінню повинні бути надані  знання, щодо поняття, причин, форм, видів та  проявів корупції у різних сферах суспільних відносин, формування умінь і навичок запобігання корупції та корупційним правопорушенням, вироблення власного ставлення до ролі громадянського суспільства у сфері запобігання корупції та подолання негативного впливу корупції на стабільний розвиток суспільства і держави.
Саме ці принципи забезпечують демократичність влади, її змінюваність та повну підконтрольність народу, а їх відсутність обов’язково веде до зростання корумпованості влади.

Учні прийняли активну участь в обговоренні Антикорупційної реформи, бо усвідомлюють важливість підвищення рівня їхньої правової свідомості та формування у них правил антикорупційної свідомості та антикорупційної поведінки.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина