Мова -  духовне багатство народу

  «Найбільше і найдорожче добро кожного       народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття»

            Панас  Мирний



9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято - День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та краси.
Також, цього ж дня православна церква вшановує пам'ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов'янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.
 
До цього свята в бібліотеці організовано перегляд «Пам’ятки української мови». Користувачі мали змогу ознайомитися з історією походження української мови, народною мудрістю.

Крім того, в День української писемності та мови  традиційно наші користувачі, хто бажав перевірити свої знання з української мови, приєднався до проведення масштабного міжнародного флешмобу, сімнадцятого Всеукраїнського диктанту національної єдності, який проходив під дивізом: «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина