Права і свободи людини

закінчуються там, де починаються права і свободи 
інших людей.

23 серпня відбулось чергове засідання Кіноклубу Docudays UA «Імпульс». Документальний фільм, що обговорювали в цей день - «Готель 22», розкрив перед глядачами ряд питань та проблем стосовно прав і свобод людини. Режисер фільму Елізабет Ло народилася й виросла у Гонконзі, отримала ступінь бакалавра з англійської мови та кінознавства Школи мистецтв Тіш Нью-Йоркського університету. Її короткометражні фільми мали успіх на фестивалях Америки і Європи, включаючи «Санденс», True/False, DOC NYC та DOK Лейпциг.  До вступу в університет Елізабет написала сценарій і стала співпродюсеркою відзначеного нагородами документального серіалу «Наша Америка із Лісою Лінґ». 
Події фільму «Готель 22»  відбуваються протягом однієї драматичної ночі в автобусі у Кремнієвій долині. Лінія 22 – єдиний цілодобовий автобусний маршрут у Пало Альто. Удень це звичайний міський автобус. Проте вночі він перетворюється на неофіційний притулок для бездомних. 
Перед переглядом фільму глядачі ознайомились з текстом Загальної декларації прав людини. Разом з модератором намагались зрозуміти, що означає для кожної конкретної людини почуття гідності та свободи вибору в житті. Після перегляду цього коротенького фільму відбулось жваве обговорення, адже всіх вразив цей, здавалося б невигадливий сюжет. В допомогу дискусії ми використали навчальний фільм про права людини Марека Новицького «Свобода». 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»