Дискусійний показ документального фільму 

«Хоттабич та його каманда»


У рамках XIII Мандрівного Міжнародного фестивалю документальних фільмів про права людини Docudays UA відбувався показ документального фільму«Хоттабич та його команда» режисера Сергія Лисенко (Україна,2015р).
Документальний цикл «Енциклопедія Майдану» – це десять короткометражних історій про спалах громадянської активності в Україні. Упродовж 4-х місяців Майдан щодня дивував світ здатністю українців об'єднуватися, а також креативними, злагодженими й ефективними діями, до яких долучалися сотні тисяч добровольців по всій Україні.  Фільм, який ми дивились сьогодні  присвячений волонтерам-медикам, які вивозять пораненних із найгорячіших точок зони АТО. Засновник та коордінатор групи - легендарний волонтер Хоттабич.
Модератор Олена Бурім перед переглядом фільму поставила ряд запитань, щоб побудувати навколо них дискусію: яка головна ідея фільму? хто такі волонтери? яку роль у порятунку нашої державності відіграють патріотичні вчинки звичайних людей? Школярі висловлювали свої враження від побаченого і міркували, задавали запитання і активно висловлювали свою позицію, втім, як і дорослі, що були присутні на показі. Говорили про мужність, висловлювали захоплення відвагою і жертовністю волонтерів.

  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина