Книжки, з якими приємно проводити літо!

Книжки, з якими приємно проводити літо! 
Літо – сезон канікул і відпусток. Немає значення, де ви будете знаходитися, головне, що у вас, нарешті, з'явиться можливість прочитати все те, що ви давно запланували, і на що так довго не було часу.  Тож  зверніть увагу на запропоновані книжки і відпочивайте із задоволенням!



Рей Бредбері
                 "Вино з кульбаб"

Мабуть, сама літня книжка у всій світовій літературі. Увійдіть у світлий світ дванадцятирічного хлопчика і проживіть з ним одне літо, наповнене подіями, радісними і сумними, загадковими і тривожними; літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких - ти живий, ти дихаєш, ти
відчуваєш. Нестаріюча класика, яка подарує вам сонячний настрій навіть у дощовий день відпустки.

Анна Гавальда"Просто разом"
Одна з найвідоміших книг Анни Гавальди, пронизлива історія про любов і самотність, повна сміху і сліз, граціозно зіткана з щемливо знайомої повсякденності, з невдач і ненавмисних перемог, з випадковостей, щасливих і не дуже. Роман, заслужено підкорив мільйони читачів по всьому світу.




Стівен Кінг "11/22/63"

Цей роман беззастережно визнають кращою книгою Стівена Кінга і мільйони фанатів письменника, і серйозні літературні критики. Вчитель середньої школи Джейк Еппінг відправляється в минуле з метою запобігти вбивству Кеннеді. І в такому сюжеті король жахів вміє максимально ефективно використовувати свої класичні прийоми і змусити мурашки табунами бігати по шкірі.



       Френсіс Скотт Фіцджеральд "Великий Гетсбі"


Якщо б ноти джазу можна було перевести в слова і скласти з них роман, вийшов би "Великий Гетсбі". Історія "втраченого покоління" у пошуках американської мрії, Ромео і Джульєтта ХХ століття, трагедія справжнього кохання в матеріальному світі - кожен знайде в цьому невеликому творі те, що близьке саме йому.




Джером Д. Селінджер "Над прірвою у житі"
Настільна книга декількох поколінь молодих бунтарів нагадує про те, як це - коли твою голову ще не з'їла система, і ти задаєшся питаннями, на які ніхто не знає відповіді - тому що ніхто над ними не замислювався. Про те, як важко вписатися в світ, коли тобі 16 (або 27, або 48) - і це норма.

Харпер Лі «Убити пересмішника»
Книга про дорослішання маленької дівчинки, яка проходить

через пригоди, веселощі, стосунки з однолітками. Непосидючій дівчинці багато чого належить дізнатися, в тому числі і про несправедливість життя: стосовно дітей, відносно слабких, щодо людей з іншим кольором шкіри. Як результат, ми бачимо, що не від кольору шкіри чи соціального стану або громадської думки залежить доброта, співчуття і взаємодопомога. Це залежить від душі людини.

Артур Хейлі
«Аеропорт»

На співробітників аеропорту обрушуються проблеми одна за
одною: аеропорт накриває сильний буран, на борту одного з літаків аварія, і десь загубився автомобіль з продуктами. При цьому вистачає і своїх особистих неприємностей і драм. І все це в один п'ятничний вечір. Дивовижна історія, написана в рідкісному жанрі виробничого роману, читається на одному диханні.



Януш Вишневський «Самотність в мережі»
Один з найбільш пронизливих романів про кохання. Герої зустрічаються в інтернет-чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, пройшовши не через одне випробування, але головним випробуванням для любові виявиться сама зустріч.



Гі де Мопассан «Милий друг»
Історія кар'єри пересічного спокусника і марнотратника життя. Незважаючи на те що гідності в головному герої ні на гріш, за його пригодами стежиш, затамувавши подих. Легко, впевнено і безпринципно він підіймається по соціальній драбині вгору. І суть не тільки в спритності Жоржа, але і в стані суспільства, в якому він може робити свою своєрідну кар'єру.

Деніел Кіз «Квіти для Елджернона»

Неймовірно захоплююча книга. Саме та, яку взявши у руки, вже не відкладеш поки не дізнаєшся кінець. Книга написана у вигляді особистого щоденника головного героя, який завдяки помилку природи народився далеко не самим розумним.

Головному герою пропонують стати добровольцем і провести операцію на мозку, яка повинна дати йому можливість стати нормальним, освіченою людиною. Що станеться далі? Як позначиться на головному герої операція? Ці питання виникають в голові і не дають закрити книгу до останнього слова. Ти просто повинен дізнатися, що станеться.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина