Мультимандрівка 
"Подорож у казки Івана Франка"

Спілкування з дітьми пришкільного лагерю ЗОШ №2 ми продовжили на заході, присвяченому  відомому українському письменнику Івану Яковичу Франко, який зробив великий внесок в українську дитячу літературу. У цьому році  ми відзначатимемо 160 років від дня його народження. Він знав безліч народних казок, байок, пісень і залюбки оповідав їх дітям. Дуже любив розповідати про звірів і представляв їх як мислячих істот, що живуть майже людським життям.
          Світ казок Івана Франка — чарівний і неповторний і мандрувати його стежками  цікаво й повчально.
     Створюючи казки письменник сподівався, що вони прийдуться дітям до смаку, розбудять їхню фантазію, викличуть сміх і роздуми, спонукатимуть пильніше придивлятися до життя, до рідної природи.

     У казках про тварин, змальовуючи поведінку персонажів, Іван Франко схвалював або засуджував риси притаманні людям. Сміючись з хитрого, зарозумілого Лиса, який постраждав від власного обману, автор висміює тим самим користолюбних, нечесних, хвалькуватих людей. Як і в народних казках, у творах І. Франка про тварин добрий, чесний, сміливий бере гору над лихим, підступним, боягузливим.
      Іван Франко створив збірку казок під назвою «Коли ще звірі говорили». Серед них –  казки «Фарбований Лис», «Лис і дрізд»,«Заєць та їжак». Діти з задоволенням подивились мультфільми за мотивами цих казок.
         Літературна гра-вікторина про казки та казкових героїв  теж захопила дітей. Вони активно відповідали на запитання, розгадували загадки, за поданим уривком відгадували казки та їх автора.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина