Майстер – клас  «Магічний та 

різнобарвний світ батику»

Ти сам – твір мистецтва
Відкрий мистецтво у собі.
Еміль Жак Далькроз







 Дивовижне мистецтво  батика  відомо людству вже багато тисячоліть. З незапам'ятних часів батик використовували в Шумерові, Перу, Японії, на острові Ява.  Прадавні зразки тканин, виготовлені в техніці батик, знайдені археологами в Західній і Центральній Африці, в Єгипті, на всьому протязі Близького Сходу і Середньої Азії. Жителі африканських країн Нігерії і Сенегалу використовують техніку батик ось вже упродовж півтора тисяч років.
 І сьогодні ми мали можливість спостерігати та навіть власноруч  створити картину за  технологією батик. Батик - особлива техніка розпису тканини зі своєю родзинкою. Родзинка полягає в тому, щоб спочатку обмежити області тканини, що не підлягають нанесенню фарби (цей процес називається резервуванням). Учні 6 –в класу ЗОШ №2 спробували створити власні «шедеври» за  цією технікою під час майстер-класу, який провела художниця Баканова Ніна Володимирівна
На початку вона розповіла дещо з історії цього виду мистецтва, а потім про техніку його виконання. Під керівництвом  художниці кожний присутній спробував самостійно намалювати на клаптику тканини свій малюнок та розмалювати його спеціальними фарбами. Цей процес  так захопив дівчат, що 1,5 години промайнули непомітно. Всі були задоволені результатом і вирішили неодмінно  продовжити навчатись цьому у школі , а бібліотека отримала на згадку про захід чудову картинку.
















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина