Ретрокінозал.

11 травня "Тутсі",1982

Одна з кращих комедій за всю історію кіно: смішна, добра, яскрава, з відмінним сюжетом і блискучою акторською грою.
«Тутсі» (у радянському прокаті — «Милашка»; англ. Tootsie) — класична кінокомедія Сідні Поллака(1982) за мотивами п'єси Дона Мак Гвайра і Ларрі Джелбарта. Десять номінацій на премію «Оскар», одна перемога за кращу жіночу роль другого плану (Джессіка Ленг).
Робочою назвою фільму було « Чи зміг би я тобі збрехати?» . Остаточний варіант запропонував Дастін Хоффман: Тутсі — це прізвисько собаки, яка належала його матері.
Взаємини героїв Дастіна Хоффмана і Сідні Поллака у фільмі багато в чому аналогічні тим, які спостерігалися між ними на знімальному майданчику: режисер і актор сперечалися один з одним по самих різних приводів. Після тривалих дискусій багато пропозиції Хоффмана були прийняті так: Поллак зіграв агента Майкла Дорсі, а в ролі його друга знявся Білл Мюррей.
Всі тексти, які у фільмі вимовляє Білл Мюррей, — чиста імпровізація.
Джессіка Ленг завоювала премію «Оскар» за кращу жіночу роль другого плану. Також фільм отримав 10 інших номінацій. Фільм був названий «видатним явищем у культурі» Бібліотекою Конгресу США і відібраний для зберігання в Національний реєстр фільмів. Фільм зайняв друге місце в списку 100 найбільш смішних американських фільмів за 100 років за версією AFI (Американського інституту кіномистецтва).






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»