КІНОКЛУБ DOCUDAYS UA
"ІМПУЛЬС" продовжує свою роботу

    На черговому засіданні Кіноклубу  медіа-просвіти з прав людини Docudays UA "Імпульс" ми запропонували учасникам (учні ЗОШ №37) подивитись фільм "Абетка"(2012)  документаліста - фрілансера Мадлі Ляене з Естонії та фільм української режисерки Наталії Машталер "Відкритий урок"(2012).

          Чи в усіх країнах світу громадяни мають право на освіту? Які особливості навчання дітей і дорослих в країнах різних частин світу ? 
 І чому їх права порушуються? На такі питання ми намагались дати відповідь після прегляду фільму "Абетка".
                                    У фільмі розповідається про нелегку долю ліберійської дівчини Веле, що внаслідок війни на власному досвіді дізналась про порушення прав людини. В нашій країні також дуже багато порушень прав людини, та героїні фільму живеться гірше, ніж людям на Україні. До такого висновку прийшли школярі, що дивились цей фільм. Зауважили також, що стосовно головної героїні фільму були порушені такі основоположні права, як право на особисту недоторканість, на гідне життя, на повагу. Дискутуючи про те, чи можливо було б уникнити цього  в тих умовах, в яких живуть герої стрічки, прийшли до висновків, що всеж таки можливо. Бо у переважній кількості випадків дотримання прав людини лежить у площині особистого ставлення.   Також ми дізнались про школу в Ліберії і порівняли її з українською.
 У фільмі "Відкритий урок", піднімались  проблеми пошуку гідного життя. Розглянули таке важливе на наш час питання, як вивчення іноземної мови. Чи потрібно знання іноземної мови пересічному громадянинові і навіщо?


          







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»