Година-реквієм "Чорнобиль не має минулого часу"

    Вранці 26 квітня 1986 трапилося те, що зараз вважається найбільшою техногенною катастрофою,   трагедією не тільки України, а й усього людства   – вибух  четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції.
           В читальному залі учні 7-в класу  ЗОШ №2  зустрілися з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС  Астапенко Леонідом Миколайовичем, який поділився своїми спогадами про перебування  на території Чорнобиля в перші місяці після вибуху реактора. Спілкуючись з дітьми, Леонід Миколайович прокоментував події, які були відображені в документальному фільмі "Черная быль" та відповідав на численні запитання школярів.  
         Всім відомо, що аварія на ЧАЕС - катастрофа, яку можна назвати глобальною. Але мало хто знає, що вона вважається найбільшою техногенною катастрофою, якій присвоєний сьомий рівень за Міжнародною шкалою ядерних подій (локальна катастрофа з глобальними наслідками).
Чорнобильська трагедія  забрала життя багатьох людей, завдала  шкоди здоров'ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»