Літературна година "Бути щасливим та радіти життю разом з Полліанною"
( в рамках тижня дитячої книги)

Кожного року під час весняних канікул бібліотеки міста запрошують своїх юних читачів на заходи  в рамках Всеукраїнського тижня дитячої книги .
Учні 5-х класів ЗОШ №2 із задоволенням послухали повідомлення про Елеанор Портер та історію створення її відомої книги "Полліанна".
А також учні мали можливість подивитись дуже гарний художній фільм, створений  по роману. Вміти радіти життю та  бачити тільки добре -  це те,  чому намагається  навчити глядачів головна героїня.















Про те, що коли-небудь Елеанор Портер стане всесвітньовідомою письменницею, вона ніколи не мріяла. З дитинства маленька Еллі над усе любила співати. Народилася вона 1868 року в штаті Нью-Гемпшир і походила з досить заможної та шанованої родини перших поселенців до Америки. Отож, кілька років Елеонор вчилася музики в Бостоні. Вона грала на фортепіано, співала в церковному хорі, виступала з концертами. Їй пророкували славу великої артистки. Але не склалося. Чудового травневого дня 1892 року Елеонор Портер вийшла заміж. Її чоловік був підприємцем і незабаром через справи фірми їм довелося переїхати до іншого міста, то ж Елеонор залишила свій музичний колектив. 
В родини Портерів був гарний ошатний будинок, найбільшою окрасою якого був сад, що ріс просто на пласкому даху будівлі. Елеонорі дуже подобалося відпочивати там, сидячи в кріслі посеред дерев, дивитися в небо. Одного разу вона захопила з собою олівець, зошит і почала писати оповідання...
Потім кілька своїх оповідань вона надіслала до відомого в Америці християнського журналу "Крістіан Гералд". І їх надрукували! Так Елеонор Портер стала письменницею, на той час їй було вже тридцять три роки. 
Ще кілька років Е. Портер писала короткі історії й оповідання, котрі охоче друкували різноманітні часописи. Її перший роман вийшов друком лише 1907 року. Він називався "Перетнути потік".
В 1912р. письменниця взялася за невеличку повість для дітей. То була зворушлива історія про те, як сувора багата тітка взяла на виховання племінницю-сирітку. Героїня носила чудернацьке ім'я Полліанна. 

Читаючи роман, отримуєш велике задоволення. Радимо всім прочитати цей твір та віримо, що ваше життя теж зміниться на краще під впливом цієї героїні!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»