"Ми станемо щасливими. Колись..."

Про що ти мрієш? У тебе є мрія? Яка твоя мрія? 


Незамислувате питання на яке сходу й не відповіси, особливо, якщо тобі 14. Але спробувати варто, бо  насправді будь-яка мрія то є план реалізації себе у суспільстві, як людини. Адже незалежно від середовища, насамперед, ти є людина. І ти маєш невід’ємне право – жити та розвивати свої здібності. Над такими важливими питаннями розмірковували глядачі  під час перегляду документального фільму  польського режисера Павла Височанські "Коли -небудь ми станемо щасливими". Запрошені на чергове засідання Кіноклубу "Імпульс", учні 9-х класів ЗОШ № 20  намагались відповісти на  такі питання: Що таке щастя?  Чи можна його "забезпечити" і як воно пов’язане з правами людини? Ми спонукали їх замислитись над життєвими пріоритетами, власними можливостями згідно людських прав і свобод. 

Звичне нам право: на життя, на навчання, на сім’ю, особисту свободу, свободу думки, совісті, релігії, вираження поглядів, зібрань та обєднань, працевлаштування, справедливого суду… Це ті норми згідно яких живуть люди у цивілізованому світі. Це ті прагнення, які ми окреслюємо як бажання досягти успіху в житті, самореалізуватись, здійснити свою мрію.  
Звичайна дискусія допомогла поглянути на себе з іншого боку, замислитись над майбутнім, та, сподіваємось, залишила позитивні враження. Дякуємо всім, хто приймав участь у заході!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина