ЯК ВСТИГАТИ ЧИТАТИ БІЛЬШЕ?

 


По своєму відношенню до книг люди діляться на три категорії. До першої, найчисельнішої, відносяться ті, які не читають нічого. Другу становлять люди, які змушені читати за службової необхідності і спеціальну навчальну літературу. Представниками третьої, практично вимираючої категорії, є люди, які читають для власного задоволення.
Як же навчитись читати більше, якщо часу на це завжди не вистачає? Даємо Вам 10 простих порад і, сподіваємось, вони стануть в нагоді:
1. Завжди носіть з собою книгу.

2. . Виділіть час для читання перед сном: 10 або 15 хвилин читання перед сном — хороший спосіб розслабитися після важкого робочого дня. 

3. Зробіть читання своєю доброю звичкою.  Читання – це дуже хороша звичка, і прищепити її можна, починаючи хоча б з 10 хвилин в день. Знайдіть щось, що вас надихає і мотивує, і дотримуйтеся основної лінії. Де знайдеться 10 хвилин, там знайдеться і 20, а можливо, і більше.

4. Висипайтеся: якщо ви добре відпочили, то можете використовувати час у дорозі для вельми цінного читання.

5. Читайте в будь-який вільний момент



6. Кидайте читання, якщо відчуваєте що це не ваше. Цілком можливо, що ви будете з цікавістю читати  пізніше, коли виникнуть відповідні питання або настрій.

7. Використовуйте електронну «читалку»



8. Записуйте книги, які ви вже прочитали.

9. Створіть список книг, які ви хочете прочитати.

10. Не читайте так, як ніби читання – це ваша домашня робота. Читання не повинно бути черговим пунктом у вашому Списку Важливих Справ. Ви читаєте не для галочки (ось такий я начитаний), ви читаєте для того, щоб зробити своє життя більш насиченим та цікавим!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина