Година правознавства
      "Твоє життя - твій вибір"


17 листопада наша бібліотека запросила учнів 8 класу ЗОШ№37 на зустріч з державним виконавцем Ленінського відділу Полтавського міського управління юстиції Калініченко Аліною Сергіївною.  Правова година, яку організували бібліотекарі - це початок знайомства з законами, що визначають наше життя.  В ході заходу ми спробували  розібратися, де в повсякденному житті ми реалізуємо свої права, обов'язки і за що несемо відповідальність. Розглянули ситуації, взяті з реального життя, зроблені реальними людьми. Молоді люди, про яких ми почули, стали на хибну стежку. Чи штовхав їх хтось, чи обрали самостійно? Та це вже, власне, не має значення. Всі вони відбували заслужене покарання. З їх життя випав великий відрізок часу, коли вони могли бути, як усі: вчитися, працювати, радіти життю, сонцю, приносити радість рідним.
  До перегляду були запропоновані  два документальних фільми про кримінальну відповідальність підлітків та покарання яке вони несуть за скоєні злочини.



Бібліотекарі розповсюдили серед присутніх учнів пам’ятки-
поради.
Пам'ятка школяру
Дорогий друже, ти вчишся в школі, в якій тобі ще вчитися. Озирнись навколо. Тебе оточують однокласники та вчителі. Поки ти вчишся, ми пропонуємо слідувати порадам «бувалих» школярів. Користуючись своїми правами та свободою, ти можеш внести щось нове у розвиток школи.
Ø По-перше, не втрачаючи часу дізнайся, де лежить головний документ школи - Статут, в якому прописані твої права та обов'язки школяра.
Ø По-друге, запам'ятай все, що стосується тебе і твого навчання.
Ø По-третє, ти в школі не один, навколо тебе твої однокласники і вчителі, мають такі ж права і свободи, поважай їх.
Ø По-четверте, школа - твій другий дім. Бережи все, що в ньому знаходиться: меблі, книги, інвентар. До того ж за псування шкільного майна на твоїх батьків може бути накладена матеріальна відповідальність.
Ø По-п'яте, веди активний спосіб життя і реалізуй свої здібності, беручи участь у шкільних заходах, реалізуй свої права.
Ø По-шосте, ти повинен акуратно вести зошити, адже це твоє обличчя.
Ø По-сьоме, якщо буде потрібна твоя допомога, не роздумуй - допоможи. Наступного разу допоможуть тобі.
Ø В-восьмих, пам'ятай, що ти стаєш дорослим не тоді, коли починаєш курити і пити спиртні напої, а тоді, коли можеш самостійно відповідати за свої вчинки.
Ø В-дев'ятих, як можна частіше запрошуй в школу батьків, щоб вони були в курсі твоїх справ, так як вони твої законні представники.
Ø По-десяте, якщо у тебе виникли проблеми, насамперед, розкажи вихователям і вчителям. Спільно з адміністрацією школи вони постараються допомогти тобі.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина