Ретрокінозал

20 травня в нашому ретрокінозалі     транслюється               чудовий фільм-детектив                            "Вагомі докази",1963р.

                                                                         
 Режисер: 
Композитор: Жорж Гарваренц
Країна: Франция,Італія
Рік: 1963
Прем’єра: 19 квітня 1963 (Париж)

 У Марини Володимирівни Владі російські корені. Владі – це псевдонім актриси, який вона взяла в пам'ять про батька. Її справжнє прізвище – Полякова-Байдарова. Народилася вона в Кліші-ла-Гаренн, комуні, розташованої неподалік від Парижа, в 6 кілометрах від Лувру. Сталося це подія 10 травня 1938 року. Марина стала четвертою, молодшою дочкою в сім'ї артиста опери Володимира Полякова-Байдарова і балерини Міліци Енвальд. Батько Влади виїхав з Росії в роки Першої світової війни, а сім'я матері – після революції. Там, в еміграції, вони і познайомились.
            Марина Владі, біографія якої сповнена цікавих фактів, завжди справляла сильне враження на чоловіків. У неї не було фатальною краси Кармен, їх притягувала її ангельська, невагома краса: променисті очі, золотисте волосся, емоційність, і в той же час тендитність. Саме такою вперше побачив Марину Робер Оссейн, актор, відомий у нас в країні по циклу фільмів про Анжеліку. Він зіграв у них одну з головних ролей – графа Жоффрея де Пейрака. Ці фільми мали успіх не лише в Радянському Союзі. По акторові сходили з розуму жінки у всьому світі. А він раптом зустрів свою Анжеліку в житті. Сталося це на прийомі в будинку Полякових. Марині тоді було 11 років. Всіх чотирьох сестер вважали неймовірно красивими, але Оссейн був зачарований тільки Мариною.
             Найщасливіші і одночасно важкі роки життя актриси пов'язані з її третім шлюбом. Володимир Висоцький і Марина Владі до моменту свого знайомства були відомими людьми і успішними особистостями. Зустрівшись в 1967 році, вони вже не розлучалися 12 років. Складне життя на дві країни важко давалася актрисі, але заради Висоцького вона готова була на нескінченні перельоти і довгі розставання. Владі говорила, що поет був для неї не тільки чоловіком, але і другом.
             Марина Владі, біографія якої багата і щасливими, і трагічними подіями, є матір'ю трьох дорослих синів. Вона рідко бачиться з ними, оскільки вони живуть в різних частинах світу. Діти наполягли на тому, щоб поряд з Влади завжди був мобільний телефон, хоча вона не любить всі ці технічні...новинки.
            Марина Владі залишилася останньою в сім'ї. Тетяна померла в 50 років від  раку, Міліца – у 57 років від інсульту. Старша з сестер, Ольга, прожила довге життя. Її не стало у 2009 році. Зараз актриса живе в передмісті Парижа. Вона продовжує писати книги, все так же грає в театрі.
Однією з останніх акторських робіт Владі в кіно стала роль у фільмі режисера Хаккара "Кілька днів перепочинку" в 2010 році. Остання згадка про актрису в пресі було в 2014р. Марина Владі відсудила у видавничого дому «Комсомольська правда» 1 мільйон рублів за статтю, в якій містилася інформація,що порочить її. 10 травня їй виповнилось 77 років.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина