«Не заблукати на стежках закону»
(День правової культури)

З 8 по 13 грудня 2014р. в Україні проходить тиждень права.  Наша бібліотека прийняла в ньому активну участь. Організувала популяризацію правової літератури  та представила матеріали на виставці «Права і закони в твоєму житті», та перегляді "Не заблукати на стежках закону"



     8 грудня до нашої бібліотеки завітав державний виконавець Київського районного відділу виконавчої служби  м. Полтави Ланін Святослав Сергійович. Для учнів 9-в класу зош №2 він провів бесіду – дискусію «Правопорушення неповнолітніх», в якій порушив питання  про права і обов’язки громадянина України, відповідальності перед законом неповнолітніх. На цю тему в рамках заходу учні подивились документальний фільм «Діти за гратами», який висвітлює проблеми кримінальної юстиції щодо неповнолітніх  в Україні, спрямований попередити школярів про те що незнання закону не звільняє від відповідальності. Після перегляду фільму відбулось обговорення побаченого. Ланін С.С. наголосив, що право, закони супроводжують людину все її життя і треба формувати вміння стримувати безглузді бажання і вчинки, керувати собою, виробляти тверду волю, виховувати почуття правової самосвідомості.



На протязі дня відбувалась демонстрація соціальних роликів "Права людини", "Конвенція ООН про права дитини", "Європейська конвенція про права людини, спрямовані привернути увагу  аудиторії що кожна людина наділена певними основними правами просто тому, що він є людиною, щоб кожна людина усвідомлювала, що вона може захистити свої права. 










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина