Україна – єдина країна

         1 вересня 2014 в бібліотеці-філіалі №2 пройшов урок миру «Україна – єдина країна». До читального залу завітали учні 9-х класів загальноосвітньої школи №20.
Завідуюча філіалом розповіла учням, як протягом багатьох століть українці мріяли про незалежну державу, і як важко, якими зусиллями  прийшлося здобувати її. А події останніх місяців примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також зрозуміти, що ми хочемо  бути господарями на своїй власній землі. Незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці – міцна духом волелюбна нація.

Ми з честю зберігатимемо пам’ять та всі неоціненні надбання, що роблять нас українцями: благодатні землі, величний Дніпро, що був свідком багатьох знаменних подій, всепереможну українську пісню і душу нашої нації – мову.


А потім учні мали змогу переглянути документальний фільм «Від дисидентства до незалежності». В фільмі було відображено період з 60-х років минулого століття до проголошення незалежності в нашій країні та показано ті пам’ятки і документи, що є в дійсності втіленням історії України.
Учні також ознайомились з книжковою виставкою «Україна незалежна».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина